Årsmøte 2024 - innkalling

Postet av 600 Hoff Terrasse Sameie den 29. Apr 2024

Innkalling til årsmøtet 2024 finner du her: 0600 Innkalling til årsmøte 2024 Hoff Terrasse Sameie01.pdf

Vi sees 7 mai :)


3 Kommentarer

Kommentarer

  • Elin Hodne

    Kommentar til forslag 5.6 om lekeplassen.
    Jeg forstår godt at nye beboere tror det er styret som skaffer leker siden ingen ser ut til å ta dem med seg hjem etter bruk. Dette er i strid med ordensreglene for fellesområder som skal være åpne og ryddige. Jeg oppfordrer styret til å inkludere fellesarealene ute i de jevnlige oppryddingene. Alt skal vekk innen en frist, ellers blir det kastet. Jeg tenker meg mange av de som eier lekene enten har store barn nå eller har flyttet.

    07 mai 2024
  • Sigurd Martin Henna

    Vi har dessverre heller ikke anledning til å delta på sameiemøtet, så skriver også våre synspunkter her.

    Vi deler oppfatningen om at det er mange som ikke bor i/er gjester i Hoff terrasse sameie som bruker parkeringsplassene nå, og er enige i at det trengs en ny løsning for registrering av parkering. Vi synes styrets forslag om gjesteparkering (med 3 timer gratis og en lav makspris på 100 kr per døgn) høres fornuftig ut, selv om vi også helst skulle sett at det var helt gratis.

    Videre synes vi også at det er rimelig at beboere med flere biler skal betale for parkeringstillatelse for bil nummer to. Vi synes imidlertid at 800 kr per måned er en uforholdsmessig stor sum. Dette vil utgjøre en betydelig utgift for familier/husstander som er avhengig av to biler for å få hverdagen til å gå opp. I likhet med Øyvind Holsen, har verken vi eller våre gjester opplevd å ikke finne parkeringsplass i Hoff terrasse. Når parkeringssystemet nå endres (og de som ikke tilhører Hoff terrasse ikke lenger kan snikparkere her), vil det etter all sannsynlighet bli enda flere ledige plasser. Det føles derfor unødvendig å skulle betale hele 800 kr i mnd for bil nummer to.

    I andre sameier/borettslag vi har bodd i, har man måtte sende inn kopi av vognkortet til et parkeringsutvalg for å bekrefte at bileeier faktisk bor der og at plassen ikke fremleies.

    Mvh Sigurd og Julie

    05 mai 2024
  • Åsmund Røyset

    Vi har ikke bil, og benytter bare parkeringen når vi har familie eller venner på besøk, eller når vi leier en bil gjennom bilkollektivet en helg. Som Øyvind skriver, er det at vi kan tilby gratis parkering et kjærkomment gode.

    Det virker urimelig at vi som bare benytter parkeringen en sjelden gang skal betale for parkeringen, mens andre som har sin egen bil stående hele året betaler ingenting.

    Jeg er enig i at vi må ha noe som lar seg håndheve, og at de som bruker mer betaler mer. Jeg har imidlertid problemer med å forstå at det ikke skal la seg løse teknisk å gi beboerne i sameiet noen "vouchers" på gratis parkering per måned.

    Jeg regner med at den store effekten på antall biler på parkeringen vil komme av at folk slutter å ha flere biler stående her fast helt gratis, ikke at vi krever inn betaling av gjestene våre.

    05 mai 2024
  • 600 Hoff Terrasse Sameie

    Hei Øystein,

    Og takk for kommentarer til forslaget! For å ta det viktigste først, ved en inkurie er det ikke kommet med i utkastet til parkeringsbestemmelser at det er en makspris pr. døgn for gjester på 100 kr. Dvs. at i ditt eksempel så blir prisen kr. 200, og ikke 900 kr.

    Forslaget fra styret om å innføre betaling for gjesteparkering utover 3 timer handler også om å kunne utøve tilstrekkelig kontroll (i tillegg til betaling for bruk, samt sikre det viktigste nemlig parkering for beboerne). Kort kommentar til din henvisningen til kostnader i regnskapet så omhandler disse inntekter fra garasjen og ikke uteplassene. Kostnader forbundet med drift og vedlikehold av parkeringsplassene ute har ikke egne poster i regnskapet.

    Gjesteparkering vil skje ved at det gis et passord som skal benyttes i Easypark-appen. Uten dette vil man ikke kunne parkere som gjest. En utfordring med løsningen er at det er en fare for at passord kan tilflyte mange som ikke burde ha tilgang. Gratis parkering i 3 døgn er et attraktivt gode i vårt område. For å redusere risikoen for parkering av personer som ikke har tilknytning til sameiet, har vi derfor foreslått en begrenset betaling for gjesteparkering.

    Styret har vært i dialog med parkeringsselskap om ulike løsninger. Vårt anliggende har som nevnt vært å få et regelverk som lar seg håndheve, og som samtidig er rettferdig overfor alle beboere i Hoff Terrasse. Vårt ønske er naturligvis også at det skal være lett tilgjengelig gjesteparkering. Det er også grunnen til at vi ikke har foreslått et eget lite område for gjesteparkering slik det er i mange andre sameier. Ditt forslag om å legge inn begrensninger på antall døgn pr. beboere, eller for eksempel timebank for gjesteparkering for beboere, er løsninger som vi har sett på og vurdert i prosessen. De lar seg dessverre vanskelig gjennomføre sammen med en digital løsning som er enkel og gjør det mulig å utføre kontroll.

    Og avslutningsvis, for at styret kan ta grep og få fjernet de "ulovlige" parkeringene så må vi ha et regelverk som lar seg håndheve. Det har vi ikke i dag. Det er bakgrunnen for forslaget fra styret til nye parkeringsbestemmelser.

    30 april 2024
  • Øyvind Holsen

    Sak 5.2 parkeringsregelverk

    Jeg har ikke anledning til å delta på årsmøtet, så velger å dele mine tanker her. Hvis noen deler mine synspunkter, kan de gjerne få min fullmakt til årsmøtet.

    Jeg forstår at sameiet har behov for et parkerings regelverk som gir kontroll og god styring på parkeringsplassene i sameiet, men mener at foreslåtte reglement og behov for kontroll, delvis går ut over beboer kvaliteten.

    Dessverre opplever jeg også at saks underlaget virker til dels søkt, eller med manglende dokumentasjon;

    • Jeg har bodd i Hoff Terrasse i 16 år, 6000dager+ og aldri opplevd å ikke finne parkeringsplass.

    • Antall elbil plasser (12) går ikke på bekostning av totalt tilgjengelig plasser, da en elbil til lading «frigjør» en «ikke-elbil» plass. Totalt er det uavhengig av elbil-ladeplasser, 140 tilgjengelige plasser og ikke 128.

    • Saks underlaget viser til at det er en trend med flere biler blant beboerne. Trenden i norske befolkningen viser nedgang på 1,1% i privatbiler fra 2022 til 2023 (ssb). Kan «ulovlige» parkeringer og manglende kontroll, være grunn til «trenden med flere biler blant beboere» og ikke beboerne i seg selv?

    • Styret viser til at det er utgifter knyttet til parkering. I årsregnskapet finnes en egen inntekts linje-parkering på 99.216, -. Samtidig er det vanskelig å se at det er noen betydelig kostnad som overstiger inntektene i det samme regnskapet.

    Forslaget til nytt parkeringsreglement, innebærer at gratis gjeste parkering ut over 3 timer blir borte. Det å ha gjester på besøk er svært viktig for meg. En fordel med å bo på Hoff Terrasse er våre veldig gode parkerings fasiliteter. Når jeg nå får besøk, må den besøkende med bil, betale 900,- kroner for et weekendbesøk på 2 døgn (45t*20,-), med det nye reglement forslaget.

    Innspill/Forslag:

    Mitt forslag er at det fortsatt må legges til rette for gratis gjeste parkering på opptil 3 døgn, som i dagens praksis. Men for å begrense eventuelt overbruk, kan styret vurdere å legge inn begrensning på antall døgn per husstand. Før det foreslås nye begrensninger for beboere og deres gjester, bør man først fjerne de «ulovlige» parkeringene og se effekten av de andre tiltakene.

    Med ønske om et godt årsmøte for borettslaget.

    Øyvind Holsen, Hoffsveien 16

    30 april 2024

Logg inn for å skrive en kommentar.