En større oppdatering

Postet av 0600 Hoff Terrasse Sameie den 21. Nov 2023

Mye av det vi har jobbet med har kommet på plass i løpet av de siste ukene og vi oppsummerer det her:

 • Styret engasjerte tidligere i sommer Utne prosjekt for å kartlegge tekniske krav og å innhente tilbud fra entreprenører for rehabilitering av parkeringsplassen utenfor HT9-11 der muren har rast ut og utbedring av veien foran HT6-8 på grunn av enorme vannmengder som trenger inn i bygget og gjennom inngangspartiene ved styrtregn.
   
   Vi har i samarbeid med Utne prosjekt engasjert BK Anlegg for å utføre jobben. Plan og bygningsetaten har godkjent søknaden vår om ny mur og utvidelse av parkeringsplassen. Dette arbeidet har planlagt oppstart i februar.
  1. Hele plassen utenfor HT9-11 vil bli gravd opp for å legge nye masser, det blir gravd ny drenering og lagt fuktsperre langs hele forsiden og sidene av bygget.
  2. Det bli lagt opp strøm for ny belysnings på ny mur samt klargjort for etablering av ladeplasser
  3. Svingen inn på plassen utvides for enklere inn og utkjøring
  4. Ved HT6-8 vil det bli gravd ny drenering med fuktsperre langs hele forsiden og veien vil bli endret slik at fallet blir mot gressplenen. 
  5. Minner også om at det er tillatt for beboere å parkere foran Evidensia, men forsøk så godt det lar seg gjøre å unngå det i åpningstiden. Men er det ikke noe annet ledig er det bare å parkere der.
 • Vi har inngått en avtale med Unloc for modernisering av låsesystemet. Systemet deres leveres på alle OBOS-prosjekter under navnet OBOS-nøkkelen. De holder på å utvikle programvare slik at vi kan beholde de elektroniske låsene vi har i dag. Med forbehold om at programvareutviklingen blir vellykket håper vi å lansere dette om 6 måneder, kanskje før siden de er på god vei allerede. Her vil det være mulig å kjøpe nye låser til seksjonene og hengelåser på det samme systemet for de som ønsker det. Vi kommer tilbake med priser når vi vet at alt er i orden. Dere som vurderer Yale Doorman eller andre elektroniske låser til seksjonen bør avvente kjøp og heller vurdere om dere ønsker alt på samme app og heller kjøpe en Unloc dørlås.
   
   

Brikker vil fortsatt kunne kjøpes og brukes som i dag.
 Sjekk ut YouTubekanalen til Unloc her: https://www.youtube.com/@unlocapp 

 • Vaktmester har utbedret takrennene flere steder i sameiet og jobbet med vinterklargjøring, løvblåsing, trimming av hekker ++++
 • Etter god erfaring med Utne prosjekt i saken nevnt over har vi også engasjert de for å innhente og sammenlikne tilbud for skifte av alle takene. De vil også fungere som prosjektleder og ivareta sameiets interesser som byggherre overfor entreprenør. Denne avtalen ble inngått i uken som var og vi håper å ha fått inn og vurdert tilbudene over nyttår. Takene er utrolig nok fortsatt stort sett hele og tette, men spiller på siste verset så det haster å få dette gjort så vi ikke risikerer fukt og råte i takstoler mm. Vaktmester tok bildene under på kortsiden av HT19 for 2 uker siden, der er det takpapp fra byggeåret og noe råteskader i dekket. Vi har blitt forespeilet en kostand for bytte av tak, med forbehold om feil, på minst 25 millioner.


 
 

 • Belysning i oppgangene er i ferd med å bli skiftet ut til pene sorte LED armaturer som står i stil med sorte detaljer på balkongene og lyspullertene ute. Vaktmester skal vaske og male rundt etter at lysene er montert. I flere oppganger er det en salig blanding av forskjellige armaturer fra 80-tallet og nyere. Mange er i en slik forfatning at de kortslutter og dermed tar sikringen og alt lys i oppgangene. Dette medfører behov for elektriker i tillegg til ulempen med bekmørke oppganger inntil det er reparert. I forbindelse med én kortslutning ble det en del røykutvikling i HT1 for et par år siden at brannvesenet ble tilkalt.
  A light on a wall
 • Utne prosjekt engasjeres også for å utrede mulighetene for utvikling eller direkte salg av vaskeriet til leiligheter for å delfinansiere takprosjektet. Dette blir så kostbart at det sier seg selv at det vil ha betydning for alle sin personlige økonomi. Som seksjonseier vil en lavere fellesgjeld gi lavere felleskostnader som igjen har betydning for verdien av seksjonen. Resultatet av en denne utredningen fra Utne vil bli presenter på generalforsomling eller ekstraordinær generalforsamling.
 • Flere har etterspurt nye blomsterkasser til balkongene. Disse er ikke lenger i produksjon så vi har bedt et firma om pris på nye blomsterkasser. Kan de av dere som er interessert vennligst sende en mail til styreleder@hoffterrasse.no så vi får et bilde av hvor mange kasser det vil være aktuelt å produsere. Når vi har ca. antall kan vi få en pris av produsenten. 
 • Det jobbes også med oppdatering av parkeringsreglementet og vi vurderer å bytte ut P-Service med et annet parkeringsselskap.
Til slutt minner vi om at en stor del av de månedlige kostnadene om vinteren er fyringskostnader. Ikke «fyr for kråka», luft raskt og effektivt. Følgende er ikke et pålegg kun en oppfordring; ikke ha vinduer åpne i rom der radiatorene er på, senk temperaturen i rom som ikke benyttes. Senk temperaturen i leiligheten når du reiser på ferie. Men for all del ha på behagelig mengde varme når du er hjemme, ingen skal fryse. Vi oppfordrer kun til at alle skal være bevisste på kostnadene.

7 Kommentarer

Kommentarer

 • Siw Helene Hildebrand

  Takk 👍�� dag var det på 14.50ish, så kanskje den er ok allerede.

  22 november 2023
 • Frank Tidemann

  Hei Siw, dette styres av lyssensor. Jeg skal høre med elektrikeren om denne kan justeres

  22 november 2023
 • Siw Helene Hildebrand

  Takk for oppdatering!
  I vår oppgang har vi fått de nye, fine sorte lampene, men det er ofte ganske mørkt i oppgangen på ettermiddagen før de slår seg på. Er de med lyssensor eller klokke? Det hadde vært fint om de slo seg på tidligere eller før det blir såpass mørkt? Det er alltid mørkt når vi kommer hjem fra barnehagen.
  🙂

  21 november 2023
 • Rita Sandnes

  Takk for oppdateringer på mange områder. Nyttig.

  21 november 2023
 • Anne Kari Olsen

  Høres veldig bra ut! Ser frem til at plassen utenfor HT11 blir rehabilitert👍��☺️

  21 november 2023
 • Hanne Christine Balstad

  Enig, takk for god informasjon. Gleder meg til ny belysning i oppgangen :).

  21 november 2023
 • Anders Jørgen Bugge

  Takk for fyldig og god informasjon om disse viktige prosjektene! :-)

  21 november 2023

Logg inn for å skrive en kommentar.